Ljusdal den 5 november 2015

 

P R E S S M E D D E L A N D E

 

Vårdbolaget ICT storsatsar efter köpet av Health Solutions tjänsteverksamhet – tecknar avtal med Novo Nordisk.

 

ICT köpte Health Solutions tjänsteverksamhet och blev därmed ledande i Norden på marknaden för patientstöd så sent som i september i år. Nu växer man ytterligare med nya avtal, bland annat tar man över Novo Nordisks medicinska information i Sverige. Sedan oktober har ICT även satt upp farmaciservice till apoteksbranschens e-handel.

Detta leder också till att man nyanställer, bland annat har man anställt ett flertal farmaceuter till affärsområdet Farmaci, som har sitt huvudkontor i Uppsala.

– Vi ser en starkt ökande efterfrågan på kvalificerade tjänster inom farmaci, där vi som nordenledande kan erbjuda allt från medicinsk information till pharmacovigilance och farmaceutiska konsulttjänster till läkemedelsindustrin och även vården, säger Lisa Holmberg, affärsområdeschef Farmaci i Uppsala.

ICT är ett av Sveriges mest snabbväxande vårdföretag. Vi arbetar inom affärsområdena Farmaci, Patientstöd och Medicinsk kundservice, där vi genom patientstöd, motivationsstöd och uppföljning hjälper industrin att få full effekt av sina produkter, samt Pharmacovigilance, där vi är helhetsleverantör för läkemedelsindustrins behov av regulatoriska kontakter med myndigheter. Efter köpet omsätter vi ca 40 MSEK med ett 50-tal anställda. Huvudkontoret ligger i Ljusdal, och vi har verksamhet i Ljusdal, Uppsala och Luleå, och vi är representerade i Danmark, Norge och Finland. I samband med förvärvet byter vi namn till ICT Health Support AB.

För vidare information kontakta Lisa Holmberg, affärsområdeschef, tel 070-339 7597, mail lisa.holmberg@healthsolutions.se eller Patrik Åvestrand, vd, tel 070-204 3227, mail patrik.avestrand@clinicaltesting.se

För pressbilder med mera, se www.icthealthsupport.se

 

SwedishEnglish