International Clinical Testing Scandinavia AB (ICT) förvärvar två affärsområden från Health Solutions Nordic AB och blir därmed ledande i Norden på den snabbt växande marknaden för patientstöd. Hela verksamheten i Luleå (patientstöd/adherence) och Uppsala (medicinsk information) förvärvas av ICT.

– Vi är otroligt glada att kunna förstärka vårt erbjudande och komplettera med ännu fler högkvalificerade medarbetare bl.a. sjuksköterskor, apotekare och receptarier, säger Patrik Åvestrand, vd på ICT.

– Detta är ett bevis på att vår strategi att satsa på att bli läkemedelsindustrins och vårdens främsta partner när det gäller patientsupport är rätt, fortsätter Patrik. För att ytterligare tydliggöra vårt fokus byter vi också namn till ICT Health Support AB.

– Våra bolag fokuserar nu på respektive specialitet, Health Solutions på it-baserade systemlösningar för uppföljning och kvalitetssäkring av vård och omsorg och ICT på patientstöd och medicinsk telefonsupport. Tillsammans skapar vi ett starkare och bättre erbjudande till svensk life science och vård, säger Martin Svensson, vd på Health Solutions.

– Genom att båda bolagen verkar på en innovativ och snabbväxande del av den svenska vård och life-science-marknaden, kommer vi på sikt att vara en viktig kugge för hela vårdindustrins framgång i Sverige.

Ett femtontal medarbetare i Luleå och Uppsala berörs och samtliga erbjuds anställning i ICT Health Support. Samtidigt pågår rekrytering av ytterligare nyckelpersoner till bolaget.

ICT Health Support är ett av Sveriges mest snabbväxande vårdföretag. Vi arbetar inom affärsområdena Medcenter och Mobile Care, där vi genom patientstöd, motivationsstöd och uppföljning hjälper industrin att få full effekt av sina produkter, samt affärsområdet Pharmacovigilance, där vi är helhetsleverantör för läkemedelsindustrins behov av regulatoriska kontakter med myndigheter. Efter köpet omsätter vi ca 40 MSEK med ett 50-tal anställda. Huvudkontoret ligger i Ljusdal, och vi har verksamhet i Ljusdal, Uppsala och Luleå, och vi är representerade i Danmark, Norge och Finland.

 Health Solutions erbjuder system och tjänster inom vård och IT. Företaget grundades 2001 och har sedan 2006 erbjudit kliniska beslutsstöd, patientstöd och andra vårdnära och hälsofrämjande verksamhetsstöd och tjänster i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

För vidare information ICT Health Support: kontakta Patrik Åvestrand, vd, tel 070-204 3227, mail patrik.avestrand@clinicaltesting.se eller Johan Järte, medicinsk chef, tel 070-652 4532, mail johan.jarte@clinicaltesting.se

För pressbilder med mera, se www.icthealthsupport.se/press

För vidare information gällande Health Solutions: kontakta Martin Svensson, vd, tel 070-288 1763, mail martin.svensson@healthsolutions.se

SwedishEnglish