Allt började 1992

Affärsmodellen kommer från IDTM AB; ett internationellt bolag som utför blod -och urinprovtagningar för dopingkontroller på elitidrottare över hela världen och på de mest avlägsna platser sedan 1992. IDTM har över 250 provtagare i 80 länder som reser runt och utför provtagningar som sedan skickas till lab för analys inom 48 timmar. Det är denna kunskap, erfarenhet och nätverk som vi lutar oss på när vi utvecklar vårt koncept att hjälpa patienter och läkemedelsindustrin med mobil patientvård.  Vi har funnits sedan 2007 och är ett registrerat vårdbolag hos IVO. 2015 köpte vi Health Solutions verksamhet för patientstöd och medicinsk information, och blev därmed ledande i Norden på patientstödsmarknaden. Sedan 2019 ICT Health Support har varit en del av Oriola. Vi erbjuder branschens bredaste utbud av tjänster som täcker hela livcykeln för en medicin. Vi har en gemensam passion och det är att underlätta för individen i behov av vård - att göra vardagen lite enklare, trots allt.

Stark personlig drivkraft

- När min sambo Karin fick livmoderhalscancer blev det en chock, livet rasade. Vi hade precis börjat prata om att skaffa barn, säger Patrik Åvestrand, ICTs grundare. Den resa som Karin gjorde, den styrka hon visade när hon i många och långa diskussioner med läkare till slut bestämde sig för att inte operera bort hela livmodern, utan ”bara” livmodertappen, har följt mig genom hela min utveckling av ICT.

- Jag har på nära håll sett hur otroligt viktigt det är med patientens motivation och välmående för att höja livskvaliteten och i bästa fall bli helt frisk. Karins styrka gjorde att vi idag är en hel familj, och Karin är helt frisk. Att genom ICT hjälpa andra till samma fantastiska resultat är det min absolut starkaste drivkraft. För ingen ska behöva känna sig mer sjuk än man faktiskt är.

_FF47092
Patrik Åvestrand, foto: Fredrik Fransson

SwedishEnglish